Het Aquariustijdperk is begonnen...

Karpathos, Griekenland

zondag 25 maart 2012

De puberteit, Een bijna onmogelijke opdracht

Comazuipen: Meisjes en jongens drinken zich een ongeluk. Een kinderarts pleit ervoor dat de minimum leeftijd voor alcoholgebruik naar 18 jaar gaat. Nu drinken veel  jongeren tussen de 14 en 19 jaar al voordat ze uit gaan, en belanden er jaarlijks 2300 tieners op de eerste hulp.  De hersenen zijn niet volgroeid en deze kinderen kunnen veelal niet op een verantwoordelijke wijze met “drinken” omgaan. Daarnaast gebeuren er door overmatig alcohol gebruik  jaarlijks 24.000 verkeersongelukken onder jongeren die ze in het ziekenhuis doet belanden.


Hoe kijkt mystica Sonia Bos vanuit spiritueel oogpunt tegen de puberteit aan? De puberteit is zowel voor de kinderen als voor de ouders een zware opgave. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de mens in deze periode zijn kindertijd afsluit; een tijd waarin hij amper nog verantwoordelijkheden kende. In plaats daarvan wordt hij nu volledig tot de eigen verantwoordelijkheid voor zijn leven geroepen. En daartegen verzet het kind zich met kracht.


Sonia onderscheidt in het boekje De puberteit, Een bijna onmogelijke opdracht drie hoofdverantwoordelijkheden: 1. Het aangaan van de levensopdracht: Hij moet deze leren aanvaarden. De puber ervaart zijn levensopdracht als een onvrijheid die hem opgelegd wordt en hij verzet zich daartegen, ofwel door zelfafwijzing, dan wel tegen zijn ouders of de maatschappij. 2. Het aangaan van de kosmische opdracht: deze is afhankelijk van de door hem verworven groei van bewustzijn en daarmee mag hij, in de aanvaarding van deze kosmische opdracht, ook zijn eerste confrontatie aangaan. 3. Het aangaan van de karmische opdracht: het karma – tot nu toe vooral door zijn ouders gedragen - begint bij hem aan te kloppen en hij wordt volledig in zijn karmische verantwoordelijkheden geplaatst.


Sonia zou Sonia niet zijn, als ze niet handvatten aanreikt aan de ouders naar de volwassenheid van hun kinderen toe, zodat het kind tot de juiste keuzes kan komen. Naast een transformerende meditatie geeft ze ook antwoord op vragen als hoe om te gaan met faalangst; aquariuskinderen te begeleiden die soms grote incarnatie-opdrachten met zich meebrengen. De neiging tot zelfdestructie, automutilatie: het omdraaien van de negatieve spiraal naar positiviteit. En ze reikt nog een extra wapen in de strijd aan voor elk mens dat ernstig worstelt met zijn zelfvertrouwen: een aurahealing die elk mens kan leren, om het leven van de jonge volwassene in het spoor van de liefde (voor zichzelf) te leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten