Het Aquariustijdperk is begonnen...

Karpathos, Griekenland

zondag 25 maart 2012

Depressie


Op 30 januari was Elke Geraerts bij Pauw & Witteman. Zij is als universitair docent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (Psychologie) en door de lezeressen van tijdschrift Viva verkozen tot de slimste vrouw van Nederland. Als psycholoog maakt zij aan de hand van de onderzoeksgegevens de vertaalslag van de wetenschap naar de maatschappij, waardoor therapieën ontwikkeld kunnen worden hoe mensen beter kunnen omgaan met crises, zoals bijv. bij kindermisbruik. Zij schat in dat tegen 2020 de mentale gezondheid een steeds belangrijker onderwerp wordt en dat depressie een volksziekte zal worden. Burnout beslaat op dit moment 30% van de WAO-ers. Het is van belang dat er behandelingen worden gevonden, die de economie weer vooruit kunnen helpen.
Begin maart las ik in de krant dat ook aan zwangere vrouwen anti-depressiva worden gegeven! (7 juli Volkskrant: bijna 1 miljoen Nederlanders slikten afgelopen jaar antidepressiva.)

Ook Sonia Bos heeft aangegeven dat depressie inmiddels een volksziekte is. Er zijn twee readers van haar verschenen, waarin ze aangeeft hoe er kan worden tegemoet gekomen aan de totale behoefte van de mens op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau: Depressie, een zonnige toekomst! en Depressie, een beetje down, of is het meer? Liefde voor jezelf en leven vanuit je innerlijke leiding ziet zij als de essentie van je genezing.
De depressie en haar oorzaken
De grote aquariusuitzuivering gaat niet zonder slag of stoot. De bewustwordingweg van de mens is een leerproces.
"Een depressie ontstaat wanneer een mens verstoken raakt van contact met de lichtimpuls, de levensimpuls, in hem. Dat ‘verstoken raken van de lichtimpuls’ kan vele oorzaken hebben. Dat kan variëren van het voortdurende slechte weer met zijn donkere grauwsluiers, het humeur van je partner, werkelijke relatie- of huwelijksproblemen, problemen op je werk, financiële nood, ziekte in je gezin/familie tot het overlijden van een dierbare met de onvermijdelijke verliesverwerking. De oorzaken van een depressie zijn net zo legio als er facetten aan het leven zijn!

Helaas zijn er ook depressies die niet zo duidelijk aanwijsbaar zijn. Willen we dit soort depressies begrijpen - en wat veel belangrijker is - willen we deze ook kunnen genezen, dan zullen we voor de oorzaken verder terug moeten dan het huidige leven. We zullen ook verder moeten kijken dan de persoonlijkheid van de mens. Ook zullen we de driedeling van het leven in persoonlijkheid, ziel en geest in aanmerking moeten nemen en van het principe van reïncarnatie moeten uitgaan.”

Meer lezen? Zie het volledige artikel over Depressie op www.soniabos.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten