Het Aquariustijdperk is begonnen...

Karpathos, Griekenland

zondag 27 januari 2013

Dementie, het vroegtijdige verlies


Afgelopen week was er op de televisie een documentaire met de titel Hoe ongezond eten tot dementie leidt. In Nederland lijden 250.000 mensen aan dementie. De kans dat iemand op dit moment de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie krijgt is 20%, maar die kan volgens Amerikaanse onderzoekers de komende jaren veel groter worden. Zij ontdekten nl. een verband tussen diabetes en dementie. Door ons Westerse eetpatroon met veel calorieën en vet, kan ons lichaam ongevoelig raken voor insuline. Een proces dat ook effect blijkt te hebben op de hersenen met de ziekte van Alzheimer tot mogelijk gevolg. (uit: AVRO-bode)

Mystica Sonia Bos, grondlegster van de Aquariusmystiek heeft uitvoerig aandacht besteed aan deze ziekte die een epidemische vorm begint aan te nemen. In haar artikel Dementie, een spirituele visie spreekt zij over natuurlijke en niet natuurlijke dementie, en de zin van het leven.

In Het mechanisme van dementeren gaat ze in op het proces van dementeren: Het verlies van de persoonlijkheid en de heroïsche strijd van de dementerende. Waarna het loslaten van de ziel en de geest uiteindelijk volgen.

In De ziekte van Alzheimer geeft Sonia aan wat dementeren is en legt uit dat u zich er altijd van bewust moet zijn dat het wezen van de dementerende voortdurend als gast bij u aan tafel zit! Wanneer u dit beseft, wordt ook duidelijk hoe belangrijk het is dat u de patiënt blijft bezoeken en met liefde omringt. En – wat hij onder normale omstandigheden misschien niet kon – kan hij nu ineens wel: uw liefde accepteren en toelaten. Hij zuigt deze als een spons op.
Daarnaast heeft Sonia kosmische lering ontvangen tijdens de lezing Dementie, het vroegtijdige verlies, waarin ze aangeeft dat de oorzaak van dementie het verlies van levensmotivatie is, wat tot gevolg heeft, dat het spirituele wezen van de mens zich al tijdens het leven terugtrekt in de sferen. Hoe we het lot van de dementerende mens kunnen verzachten, wordt hier duidelijk gemaakt. Inclusief een meditatie: hulp voor de dementerende mens. (De lezing is ook als reader of op CD beschikbaar)


Toen Sonia’s vader ging dementeren, en tot zijn spijt zijn verzoek tot euthanasie niet kon worden ingewilligd, is zij namens haar vader gaan schrijven. De winter die niet mocht zijn: een persoonlijk verslag, waarmee ze met inzicht en begrip een goed beeld geeft van het leven in een verpleeghuis vol demente mensen. En van de problemen waarmee verpleeghuizen momenteel kampen. Haar liefde voor het leven is in elk stukje van dit boek te herkennen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten